fredag 10 november 2017

Gäddfiske från land...

Det är fredag kväll ute i stugorna. Efter en hel veckas frånvaro från vardagens rutiner pga vård av barn med sjuka barn hemma, så är det imorgon äntligen dags att komma ut och fiska. Det handlar om fiske från land, efter gädda naturligtvis. När man ännu inte äger någon båt så får man helt enkelt försöka vara lite kreativ med bilkörandet för att ta sig runt till och från platser som kan vara givande. Det är på sätt och vis precis som med båt, fast extremt mycket mer begränsande och omständigt tyvärr, men så är läget, och man jobbar med det man har.

Kommer att köra mer eller mindre enbart med min nyligen införskaffade set up, spö och rulle. Nämligen ett St. Croix Legend Tournament Musky Lip Stick med en Daiwa Lexa 300 PWRL till det. En perfekt rulle för just kallvatten fiske efter gädda med den ganska låga utväxlingen på 5.1:1.


St. Croix Legend Tournament Musky är en spöserie som inte behöver någon närmare presentation precis, det är en mycket prisad serie med ett antal olika spön framtagna för fiske efter Musky. För den som inte vet så är Muskyn vår gäddas lite större och argare kusin, och håller till i nordamerika, USA och Kanada. Muskyn är den största arten av de fiskar som tillhör gäddfamiljen, den ser till formen ut som en gädda, men skiljer lite i färg och teckning. Den kan som sagt bli större än vår svenska gädda och är mer aggressiv och stridbar.

Spöna i denna serie lämpar sig dock helt ypperligt även för det svenska gäddfisket, och St. Croix's spö är prisade av väldigt många professionella sportfiskare världen över. Så efter allt man läst och hört genom åren om dessa spö, så är förväntningarna minst sagt högt ställda, så det hade varit kul att få pressa några gäddor i morgon och se vad spöet går för. Lip Stick spöet som jag köpte är namnet på ett av dessa spö som ingår i serien, och är väl ansett som ganska allround och ska fungera till det mesta. Så det kommer bli spännande!

Nåväl, denna kvällen kommer gå åt till att förbereda, det är väskor, lådor, spö, slipa krokar etc... Hoppas på att kunna återkomma här imorgon efter fisket med rapport och bilder, och då förhoppningsvis fisk på bild också....

Snart dags att kriga!

På återseende!
Mattias Malm


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar